ITALIANO |
GRECO |
RUMENO |
OLANDESE |
FORMAGGI |
ΤΥΡΙ |
BRANZA |
KAAS |
Appenzeller (formaggio svizzero con gusto e profumo accentuati ) |
Appenzeller
(ελβετικό τυρί
με γεύση και
άρωμα
τονισμένο) |
Appenzeller
(brânză elveţiană, cu gust si aroma cu diacritice) |
Appenzeller
(Zwitserse kaas met smaak en aroma met accenten) |
Asiago ( formaggio
di vaccino della regione Veneto ) |
Asiago (τυρί από
την περιοχή
Βένετο
αγελαδινό) |
Asiago (brânză de vacă din regiunea
Veneto) |
Asiago (kaas uit koemelk regio Veneto) |
Assortimento di formaggi |
Assorted
τυριά |
Brânzeturi
asortate |
Diverse kazen |
Bastoncini al
formaggio |
Τυρί Sticks |
Cheese Sticks |
Cheese Sticks |
Bel Paese (formaggio dolce e morbido ) |
Bel Paese
(τυρί γλυκά και
μαλακά) |
Bel Paese
(brânză dulce şi moale) |
Bel Paese (kaas
zoet en zacht) |
Brie formaggio molle
con crosta fiorita |
Brie μαλακό
τυρί με
κρούστα
άνθος |
Brie brânză moale cu coaja cu floare |
Brie zachte kaas met gebloemde korst |
Brôs o brüs (crema di formaggi fermentati e aromatizzati ) |
Αφοι
ή Brusa (που έχουν
υποστεί
ζύμωση και
αρωματικό τυρί
κρέμα) |
Bros sau Brusa
(fermentate şi aromate crema de brânză) |
Bros of Brusa
(gefermenteerde smaak en roomkaas) |
Caciocavallo
(formaggio dell'Italia meridionale a pasta filata ) |
Τυρί (τυρί
της νότιας
κλωσμένων
πάστα) |
Brânză (brânză de pasta de sud spun) |
Kaas (kaas van Zuid gesponnen plakken) |
Caciotta formaggio dolce e morbido |
Caciotta
γλυκό και
μαλακό τυρί |
Caciotta
brânză dulce şi moale |
Caciotta zoete
en zachte kaas |
Formaggio di capra
(Caprino) |
Κατσικίσιο
τυρί (Goat) |
Capra brânză (capră) |
Geitenkaas (Geit) |
Casatella (formaggio fresco e dolce ) |
Casatella
(τυρί και
επιδόρπιο) |
Casatella
(brânză şi desert) |
Casatella (kaas
en dessert) |
Choux ai formaggio |
Σου τυρί |
Brânză Choux |
Choux kaas |
Crescenza (formaggio fresco e molle ) |
ΑΝΑΠΤΥΞΗ
(τυρί τραγανή
και μαλακό) |
CREŞTERE
(brânză clare şi moale) |
GROEI (kaas
krokant en zacht) |
Edam |
Ένταμ |
Edam |
Edam |
Emmenthal (tipico
formaggio svizzero) |
Emmentaler
(τυπικό
Ελβετικό
τυρί) |
Emmental
(tipic Swiss Cheese) |
Emmentaler
(typisch Zwitserse kaas) |
Fondue |
Fondue |
Fondue |
Fondue |
Fonduta |
Fondue |
Fondue |
Fondue |
Fontal (formaggio
dolce semiduro ) |
Fontal (ώριμο
μαλακό τυρί) |
Fontal (branza moale necoapte) |
Fontal (soft ongerijpte kaas) |
Fontina ( formaggio valdostano morbido con gusto e profumi
accentuati ) |
Fontina
(valdostano μαλακό τυρί
με έντονη
γεύση και
άρωμα) |
Fontina
(valdostano brânză moale cu aroma de pronunţat şi de
parfumare) |
Fontina (kaas
valdostano zacht met een uitgesproken smaak en geur) |
Formaggi al
carrello |
Τυρί
καλάθι |
Cosul de Cascaval |
Kaas winkelwagen |
Formaggi assortiti |
Τυριά |
Brânzeturile |
Kaas |
Formaggio |
Τυρί |
Branza |
Kaas |
Formaggio alla crema |
Τυρί κρέμα |
Branza crema |
Kaas crème |
Formaggio a crosta
fiorita |
Flowery κρούστα
τυριών |
Împodobit brânză crustă |
Flowery korst kaas |
Formaggio affumicato |
Καπνιστό
τυρί |
Branza
afumata |
Rookkaas |
Formaggio alla
piastra |
Ψητά
Τυρί |
Grilled Cheese |
Grilled Cheese |
Formaggio alle erbe |
Herb
τυρί |
Brânză
Herb |
Kruidenkaas |
Formaggio alle
noci |
Τυρί
καρύδια |
Miez de nuca Cheese |
Kaas walnoten |
Formaggio da spalmare |
Τυριά
για επάλειψη |
Brânză se
raspandeste |
Smeerkaas |
Formaggio di
bufala |
Buffalo τυρί |
Brânză Buffalo |
Buffalo kaas |
Formaggio di capra |
Κατσικίσιο
τυρί |
Branza de capra |
Geitenkaas |
Formaggio di
pecora |
Πρόβατα
Τυρί |
Brinza de oaie |
Schapenkaas |
Formaggio duro |
Σκληρό
τυρί |
Cascaval
tare |
Harde kaas |
Formaggio erborinato
(gorgonzola) |
Μπλε τυρί
(Gorgonzola) |
Blue brânză (Gorgonzola) |
Blauwe kaas (Gorgonzola) |
Formaggio fresco |
Τυρί |
Branza |
Kaas |
Formaggio fresco
alle erbe aromatiche |
Τυρί με
βότανα |
Brânză cu ierburi |
Kaas met kruiden |
Formaggio fuso |
Τυρί |
Branza |
Kaas |
Formaggio
grattugiato |
Τριμμένο
τυρί |
Branza rasa |
Geraspte kaas |
Formaggio morbido |
Μαλακό
τυρί |
Brânză
moale |
Zachte kaas |
Formaggio
olandese |
Ολλανδικό
τυρί |
Brânză olandeză |
Nederlandse kaas |
Formaggio semiduro |
Ημίσκληρο
τυρί |
Semi-brânză
tare |
Halfharde
kaas |
Formaggio
sottolio |
Λαχανικά
Τυρί |
Legume cu brânză |
Kaas Groenten |
Formaggio stagionato |
Ώριμο |
Maturată |
Gerijpte |
Formaggio
vaccino |
Τυρί
αγελαδινό |
Brânză de vacă |
Koeienkaas |
Gorgonzola ( formaggio co venature verdi) |
Gorgonzola
(τυρί με
πράσινο
φλέβες) |
Gorgonzola
(branza cu vene verzi) |
Gorgonzola (kaas
met groene aderen) |
Grana (formaggio
tipo Reggiano o Padano) |
Grana (όπως το
τυρί ή τυρί Padano) |
Grana (cum ar fi brânza brânză sau
Padano) |
Grana (kaas zoals kaas of Padano) |
Groviera, gruviera |
Γραβιέρα,
Γραβιέρα
(ελβετικό τυρί) |
Gruyère, Gruyere
(brânză elveţiană) |
Gruyere, Gruyère
(Zwitserse kaas) |
Mascarpone
(formaggio cremoso e dolce) |
Μασκαρπόνε
τυρί (τυρί
κρέμα και
επιδόρπιο) |
Mascarpone de brânză (crema de brânză
şi desert) |
Mascarpone kaas (verse kaas en dessert) |
Mozzarella |
Μοτσαρέλα |
Mozzarella |
Mozzarella |
Mozzarella di
bufala |
Mozzarella di Bufala |
Mozzarella di Bufala |
Mozzarella di bufala |
Parmigiano (formaggio stagionato da grattugiare) |
Παρμεζάνα
(σκληρό τυρί
για τρίψιμο) |
Parmesan
brânză (brânză din greu pentru reticulare) |
Parmezaanse kaas
(harde kaas raspen) |
Pasticcino al
formaggio |
Τυρί
τούρτα |
Prăjitură cu brânză |
Cheese cake |
Pecorino ( formaggio di pecora) |
Pecorino
(πρόβειο τυρί) |
Pecorino
(brânză de oaie) |
Pecorino
(schapenkaas) |
Pecorino romano ( formahgio di pecora, piccante ) |
Pecorino Romano
(Πρόβειο τυρί,
πικάντικη) |
Pecorino Romano
(Brânză de oaie, picant) |
Pecorino Romano
(Schapenkaas, pikant) |
Petit-suisse (formaggio ricco di panna ) |
Petit-suisse
(γεμάτη με τυρί
κρέμα) |
Petit-Suisse
(umplute cu crema de branza) |
Petit suisse
(kaas gevuld met room) |
Provolone (formaggio
a pasta filata ) |
Provolone (spun τυρί) |
Provolone (brânză spun) |
Provolone (kaas gesponnen) |
Quark (formaggio molle di gusto dolce e acidulo ) |
Quark
(μαλακό τυρί με
γεύση γλυκιά
και ξινή) |
Quark (branza
moale pentru a gust dulce şi acru) |
Quark (zachte
kaas naar smaak zoet en zuur) |
Quartirolo
(formaggio aromatico di gusto amarognolo ) |
Quartirolo
(πικάντικο
τυρί πικρή
γεύση) |
Quartirolo (gust picant brânză amar) |
Quartirolo (pittige kaas smaak bitter) |
Ricotta affumicata |
Καπνιστό
Ricotta |
Afumat
Urdă |
Gerookte
Ricotta |
Ricotta di
pecora |
Γάλα Ricotta
Πρόβειο |
Din lapte de oaie Urdă |
Schapenmelk ricotta |
Ricotta (formaggio fresco di siero di latte) |
Ricotta
(νωπό τυρί από
ορό γάλακτος) |
Urdă (zer
de brânză proaspătă) |
Ricotta (verse
kaas wei) |
Roquefort (formaggio
di latte di pecora, con aromi di erbe) |
Ροκφόρ
(τυρί από
πρόβειο γάλα,
με τα αρώματα
των βοτάνων) |
Roquefort (brânză din lapte de oaie, cu arome
de ierburi) |
Roquefort (kaas van schapenmelk, met aroma's van
kruiden) |
Scamorza affumicata |
Καπνιστό
τυρί |
Branza
afumata |
Rookkaas |
Scamorza (formaggio
a pasta filata ) |
Scamorza (spun τυρί
πάστα) |
Scamorza (spun pastă de brânză) |
Scamorza (gesponnen plakken kaas) |
Soufflé di formaggio |
Τυρί
σουφλέ |
Sufleu cu
brânză |
Kaassouffle |
Stracchino (formaggio
fresco molto molle ) |
Stracchino (νωπό
τυρί πολύ
μαλακή) |
Stracchino (brânză proaspătă foarte
moale) |
Stracchino (verse kaas zeer zacht) |
|
|
|
|